skip to Main Content

Den italienske producent af lamper, FLOS, blev grundlagt i 1962 af Dino Gavina og Cesare Cassina i byen Merano i det nordlige Italien. FLOS blev dengang skabt ud fra et ønske om at producere moderne belysning og tilbyder i dag et bredt udvalg af pendel-lamper, bordlamper og meget mere.

I løbet af 1960’erne var FLOS forløber for anti-designbevægelsen, kendt for at eksperimentere og afprøve nye materialer. De første lamper blev designet af brødrene Achille Castiglioni og Pier Giacomo Castiglioni samt den postmoderne designer Tobia Scarpa, der blandt andet står bag den klassiske gulvlampe Papillion. 

Siden har FLOS udviklet flere prisvindende gulv- og bordlamper samt pendler i samarbejde med nogle af verdens største designere, såsom Philippe Starck, Jasper Morrison, Konstantin Grcic og Marcel Wanders .

Mange lamper fra dengang er blevet klassikere, som stadigvæk produceres i dag, sammen med de nye klassikere som FLOS Model 265, FLOS Model 548, Parantesi, Lampadina og Snoopy, som du kan finde her i shoppen.

Back To Top